2011-11-29

Varškės apkepas su kondensuotu pienu

Kai noris kažko lengvo, balto, švelnaus (bet ne pūkuoto :)) ir skanaus, varškės apkepas labai tinka. Tiek šiltas valgyti pusryčiams-pietums-vakarienei, tiek šaltas - kaip sūrpyragis prie arbatos ar kakavos puodelio. Varškės man niekada nebus per daug, nes baisulingai mėgstu.
Apkepui naudojau:
300 gr. grūdėtos varškės (patarimas: nusunkti skystį; be to, tinka ir paprata varškė)
2 kiaušiniai
indelis nesaldinto kondensuoto pieno
žiupsnelis muskato
3 v.š. natūralaus jogurto (nebūtina, bet jei varškė sausesnė, nepagadins reikalo)
cukraus pagal skonį (naudojau 3-4 v.š. vaisių cukraus)
saujos kokoso drožlių
saujos smulkintų lazdyno/migdolų riešutų

Eiga labai paprasta. Kiaušinius išplakame, sukrečiame varškę (kurią pirmiau reiktų gerai sutrinti, kad nebūtų gumuliukų (ko aš nepadariau, bet vis tiek skonio nesugadino)), jogurtą, kondensuotą pieną, muskato, kokoso drožles, cukrų, smulkintus riešutus. Ištepiau folijos lakštą aliejumi, įrangiau tą lakštą į kepimo formą, sukrėčiau būsimo apkepo masę į ją. Į kitą didesnę formą pripyliau karšto vandens ir į jį įstačiau apkepo formą. Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio: mano forma prisipildė apie 3 cm. Kaišiojau vis medinį pagaliuką, patikrinti kaip vidus iškepęs. Iškepusi, palikti atvėsti, o paskui dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanauti supjausčius rombeliais ir su šilta kakava :)

Skanaus!

p.s. įrašą kol padariau, apkepas buvo sukapotas dviejų mergikių :) jami :)

No comments:

Post a Comment