2011-12-28

Krabų lazdelių užkandis

Labai skanu, graži stalo puošmena bei nesunkiai pagaminamas užkandis, kuris neapsunkina organizmo. Rekomenduoju pagaminus, palaikyti šaldytuve apie porą valandų, kad susimaišytų skoniai.


Lėkštei rutuliukų pagaminti sunaudojau:

apie 60 krabų lazdelių (atrodo daug, bet tikrai nebus per daug)
150 gr. tepamo sūrelio
3-4 v.š. angliškųjų garstyčių
2-3 skiltelės česnako
3-4 kiaušiniai (naudojau: 2 visus kiaušinius, o kitus 2 tik baltymus)
druskos, pipirų pagal skonį
1 a.š. krienų (nebūtinai)
žalumynų pagal pomėgius (dėjau saują šviežių krapų ir petražolių)


Krabų lazdeles ir kiaušinius sutarkavau burokine tarka. Likusius ingredientus sumaišiau su 'tarkiais' ir gerai išmaišiau su šaukštu. Česnaką smulkiai supjaustyti, o dar geriau sutrinti. Jei masė atrodytų per minkšta/skysta, galima įtarkuoti daugiau krabų lazdelių ar kiaušinių.  Pakabinus masės su šaukštu, delnais voliojau rutuliukus ir dėjau į lėkštę (galima dėti į keksiukams skirtus garbanotuosius popierėlius- bus pikantiški triufeliai). Rutuliukus dėti į šaldytuvą.


P.S. rutuliukus skanu būtų pavolioti apskrudintose sezamo sėklose, arba smulkintuose riešutuose.
tepamą sūrelį ir garstyčias galima keisti majonezu; arba vietoje majonezo naudoti natūralų jogurtą ir garstyčias- skonis kaip tikrų tikriausio majonezo, o ir žymiai sveikiau bei be visokių E.

Enjoy!

2 comments: