2011-12-19

Rūkytos žuvies užtepėlė

Laikiau užsikeikusi (t.y. pasislėpusi) rūkytos skumbrės pašteto receptą ir laukiau, kada jį ruošiu Kūčiom. Bet apsišvietė protas, kad juk tepamas sūrelis yra pieno produktas, o pieno produktų negalima per Kūčias. Tad nieko nelaukus ir šaldytuve radusi rūkytos žuvies (verstųsi iš anglų kalbos, kaip rūkyta silkė (smoked kipper)), pagaliau išbandžiau receptuką.


Užtepėlei naudojau:
Pagal Eglę

2,5 rūkytos žuvies išklotines
200 gr. tepamo sūrelio (su svogūnų laiškais)
saujelė šviežių petražolių
mažiau nei pusė citrinos žievelės
pusė citrinos sulčių (ir tai man pasirodė per daug)
1 a.š. krienų arba garstyčių
druska, pipirai, žiupsnelis miltelinio česnako

Nutarkuoti citrinos žievelę, petražoles supjaustyti, žuvies filę smulkiai susmulkinti. Susmulkintą masę aš sudėjau į maisto procesorių ir sutryniau iki vientisos masės. Masę sudėti į tepamą sūrelį, ten pat išspausti citrinos sultis, įberti durkos, pipirų, česnako miltelių pagal skonį. Viską išsukti šauktu. Ir skanauti!



P.S. Skanu su salotomis, ant skrudintos duonos, ar kabinti su pjaustytomis šiaudeliais daržovėmis.


No comments:

Post a Comment