2012-02-07

Žiedinio kopūsto pica


Ir ko tik žmogus neprigalvoja skanaus, besisukdamas virtuvėje ir turėdamas pomėgį suktis: įvairių variantų, kombinacijų, skonių derinių. Žodžiu, eksperimentams ir interneto platybėse sklandantiems informacijos šaltiniams ribų nėra. Ir smagu! Mat galima pamatyti to, ko nė pats nesugalvotum, jog taip gali padaryt. Taip aš turiu minty, kad ir šį receptą (tiksliau picos pagrindo).



Norint kažko panašaus į picikę, bet nenorint kimšti į save miltinių dalykėlių (taip taip gyvenu vieną kartą, geriau tikro dalyko gabaliuką, o ne kažkokių išmislų... visko galima išgirsti, bet kodėl atmesti naują informaciją, net neišmėginus?), puikiai tam pasirodo pasitarnauti gali žiedinis kopūstas. Lengvas skrandžiui picos pagrindas pagaminamas labai greit ir paprastai.



Naudojau:
pagrindui: 1 mozarella sūrio rutuliuką, sutarkuotą
1 kiaušinį
2 stiklines žiedinio kopūsto 'ryžių'
porą česnako skiltelių, traiškytų
prieskoniai: džiovintos petražolės, džiovinti krapai, pipirai, druska
picos viršui: tunas savo sultyse, paprika, pomidorų padažas, rauginti agurkai, alyvuogės... tiesiog kas ką mėgsta

1. Sutarkuojame žiedinio kopūsto pusę galvos ('tarkių turi gautis apie 2 stiklines)
2. Sutarkuotą kopūstą dedam į keptuvę, ant viršaus sudedam prieskonius ir traiškytą česnaką
3. Kepiname viską pamaišydami apie 10-15 min., kol suminkštėja. Atvėsinam.
4. Į apkepintą kopūstą įkulame kiaušinį, sudedame tarkuotą sūrį ir viską išmaišome.
5. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
6. Į kepimo formą, ar ant picos pagrindui skirtos specialios kepimo formos dedame kopūsto masę ir paskleidžiame tolygiai, kad sluoksni gautųsi apie 0,5 mm.
7. Kepame 15-20 min. arba kol iškepa (priklausomai nuo orkaitės). Jei pagrindo vidurys dar neiškepęs, pakepkite dar.
8. Ant iškepusio pagrindo tepame padažą, dedame norimus picos ingredientus ir pašauname atgal į orkaitę, geriausiai po griliu.. kol išsilydys sūris ar apskrus kumpis/dešra, ar apkeps iki norimo apskrudimo kiti skanumynai.


Skanaus!

P.S. toks picos pagrindas puiki alternatyva tiems, kas reguliuojasi angliavandenių kiekį racione.

10 comments:

  1. Na tokio pagrindo tikrai nebūčiau sugalvojus :) Fantastika!! O kadangi man jau labai norisi picos, o figūra prisibijo tešlos tai šis receptukas kaip tik man, juo labiau kad ir šaldytuve puikuojasi didelė galva žiedinio kopūsto :) Būtinai gaminsiu rytoj. Ačiū už nuostabią naujieną ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indre, smagu pradžiuginti :) Parašyk, kaip pavyko. Aš ir greitu metu kartosiu ir kartosiu :)

      Delete
  2. Tiesiog negaliu palikti dar vieno komentaro :) Šią picą kepu jau gal penktą kartą (nes kaip ir sakiau labai mėgstu picą :) ) O ši visai nekenkia figūros linijoms ir be galo skani, kiekvieną kartą vis darau kitokį įdariuką :) Šiandien viršus buvo su kalakutienos faršu ir naminėm konservuotom paprikom. Mmmmm...negaliu apsakyti kaip džiaugiuosi pas tave atradus šį receptuką. Daugiau tokių talijai nekenksmingų kepinių :)

    ReplyDelete
  3. Oi Indre, you made Indre's day! :) Kaip smagu girdėt, kad kepi ir kepi :) Aš dar tik sykį tedariau (shame on me :)) nes vis noris kažką naujo mėgint :) Beje, pati ir gaminu tokius dalykus, kurių net uždauginus negraužtų sąžinė, nes sportuoju ir mityba man Nambe van :D bus tikrai tų receptukų ;)

    ReplyDelete
  4. Viskas, rašausi į žiedinių picų papločoų mylėtojų/mėgėjų klubą. Prisireikė ir man išbandyti - tad pirmu reikalu, nustūmus visus kitus receptus šonan. Tuo lab, kad įdarui galima dėti ko tik skrandis užsigeidžia , nes viskas puikiai derės tarpusavyje : daržovė + mėsa, daržovė + sūris, daržovė + grūdiniai. Gėris. Laukiu rytojaus :PP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aš ir laukiu, nes pagaliau tikrai kepsiu vėl. Jau kiek kopūstų suvalgyta žalių, ir nesulaukdavo jie picos... et :)) Skanaus!

      Delete
  5. Nusiužiūrėjau šią įdėją, pagrindą dariau iš cukinijos.. minkštas pagrindas gavosi, netraškus, tačiau skanumėlis neišpasakytas..Liuks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Regina, aš nusižiūrėjus ir turiu idėją su cukinija. Gal pravers: http://www.kalynskitchen.com/2012/08/zucchini-crust-pizza-margherita.html

      o kad skanu tai tikraiii! ;)

      Delete
  6. Ar pavyktu jeigu nedeciau surio??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous, be sūrio kiti kepa, bet reikt įberti riešut miltų, ar kitokių, kokius naudojat. Nedauk, šaukštą. ''Tešla'' bus poskystė, neišsigąski.

      Delete