2012-04-23

Įdaryti pievagrybiai su krabų mėsyte


Labai lengvas, paprastas ir sveikas užkandis - tinka valgyti tiek šiltas su šviežiom daržovėm ir grūdėtos duonos riekele, tiek šaltas. Kartais taip reikia turėti kažko prigaminto, kad praeinant būtų ką pagriebti ir suvalgyt.


Susirandam:
100 gr. krabų mėsos
apie 10 didelių pievagrybių
1 kiaušinis
1 svogūnas
2 marinuotos paprikos/arba 1-2 šviežia/-ios paprika/-os
šviežių petražolių, krapų, svogūnų laiškų
česnako miltelių, kario prieskonių




1. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Kol orkaitė kaista: išimam pievagrybių kotelius ir paskaptuojam pievagrybių galvas, kad būtų gilesnės.
3. Pakepinam svogūną, pievagrybių kotelius, nuo skaptavimo likusias dalis, papriką. Suberiam prieskonius.
4. Suverčiam pakepintus grybų kotukus į indą, įkulam kiaušinį ir išmaišom, sudedam krabų mėsytę. Vėl išmaišom.
5. Į pievagrybių galvutes šaukšteliu kraunam kepintos masės, statom į kepimo skardą, išklotą kepimo folija.
6. Kepam apie 25 minutes. Išbėgs skysčio kepant, taip ir turi būti.


Skanaujam iš karto, arba užkandžiaujam vėliau:)


Pasiūlymai: neturint krabų mėsos, dėkite rūkytą kumpį, rūkytą vištieną, ar vakarykščius vištienos likučius (angl. leftovers), rūkyto kumpio gabaliukus, varškę, sumaišytą su prieskoniais

No comments:

Post a Comment