2012-04-23

Lašišos paštetas su apelsinu ir rikota


Žuviškus paštetus, užtepėles, padažiukus labai mėgstu, ir nėra sunku pagaminti, o įdėjus įvairių tam tikrų priedų, paštetas įgauna netgi prabangių skonių. Šį užtepą užmačiau Žaidimų aikštelės nuorodoje, ir įtraukiau į 'Must do' sąrašą. Tikrai vertas dėmesio, pastangų nereikalaujantis patiekaliukas, kuris pakylės Jūsų pusryčius ar užkandžių metą į nekasdieninį lygį.



Dubenėliui pašteto sunaudojau:
1 (250 gr.) indelis ricotta sūrio (originale tepamasis sūrelis)
120 gr. rūkytos lašišos gabaliukų
1 apelsino žievelė, nutarkuota burokine tarka
pusės citrinos žievelė
pusės citrinos sulčių
juodųjų pipirų pagal skonį
prieskoninių žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolių


Visus ingredientus sudedame į gilesnį indą ir sublenderiuojame. Į molinį dubenėlį įtiesiame maistinės plėvelės, beriame ant jos smulkintas žoleles, šaukštu sudedame lašišos pašteta, gražiai sulyginame paviršių. Uždengiame ir pastatome į šaldytuvą 6 valandoms arba per naktį stingti. Tiek neišlaukiau... užteko 4 valandų. Puikiai derėjo su juoda duona... Pasaka..  


Skanių nekasdieniškų akimirkų!

P.S. vietoj lašišos galima naudoti kitokią rūkytą žuvį

No comments:

Post a Comment