2012-04-15

Špinatų keksiukai su džiovintom slyvom

Netikėjau, kad bus taip skanu, ir iš tokių paprasčiausių ingredientų. Špinatai, sojos miltai, kviečių sėlenos, truputis kokoso, džiovintos slyvos - viskas, kas gerai, naudinga, o rezultate pasirodo skonis. Keisčiausia, kad skonis primena netgi paprastą pigiausią parduotuvinį batoną. Sėlenos tikriausiai kaltos... Beje, sėlenos puiki organizmo 'šluota', špinatai ir puikiai šią funkciją atlieka, o visi kiti produktai sveikatos taip pat negadina.. netgi vidurnaktį sušlamštus porą, trejetą...ar... 
Pavasaris.. traukia žalia spalva... Vitaminai vis tik... sako akis ilsinant reikia žiūrėt į žalią spalvą... Gaivu...




18-ai keksiukų:
1 puodelis (235 ml) kviečių sėlenų (angl. wheat brans)
1 puodelis sojos miltų (galima keisti įprastais)
4 v.š. kokoso drožlių, truputį pamaltų blenderiu, ar kavamale (nebūtinai)
1 kiaušinis
1 puodelis natūralaus jogurto (dėjau 1/2 puodelio nat.jogurto ir 1/2 puodelio pieno)
2-3 a.š. vaisių cukraus (fruktozės) (arba 1/2 puodelio skysto medaus/cukraus)
vanilės lašų
2 a.š. kepimo miltelių
3-4 saujos špinatų lapų
10 džiovintų slyvų, nuplautų ir pasmulkintų




1. Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Dubeny sudedam sausus produktus. Atskirai išplakam kiaušinį, jogurtą, vanilę, cukrų, špinatų lapus.
3. Supilam skystąją masę į miltų masę ir gerai išmaišom.
4. Sudedam džiovintas slyvas. Išmaišom. Paliekam pabrinkti 15 minučių.
5. Keksiukų formeles patepam riebalais arba išklojam keksiukų popierėliais.
6. Keksiukų formeles užpildom 3/4-adaliais.
7. Kepam apie 25 minutes, bet vis patikrinam mediniu pagaliuku - ištraukus jį, jis turi būti sausas. Paliekam vėsti 10 minučių išjungtoje orkaitėje.
8. Špinatų skonio nė su žiburiu nerasi, mat jie be specifinio skonio apskritai yra. O ko neėdėjus jų į desertus vien gaut papildomai vitaminų ir padidint suvartojamų daržovių kiekį per diena? :)


Apsivalgom!

p.s. sportuojantys, norėdami padidinti baltymų kiekį keksiuke, gali berti natūralių baltymų miltelių...skoniui nepakenks..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment