2012-05-12

Tuno salotos su pupelėm ir špinatais

Šiltėjant orams, giedrėjant dienoms, jau kurį laiką vakarieniauju su dideliu salotų dubeniu.. Ingredientai paprasti, kas kartą keičias tik ta 'sočioji' dalis... Salotos yra geras vitaminų, mikroelementų ir ląstelienos šaltinis. Nesuklysite, jei pasirinksite sočias ar lengvesnes salotas pietums ar vakarienei. Tas lengvumo jausmas pilvuke pavalgius man yra labai svarbus, nemėgstu jaustis pilna, kai tempia skrandį... geriau aš po 2 valandų vėl užkąsiu nei iškarto persivalgysiu... Be to, valgyti reikia tai, kas skanu ir naudinga.

Siūlau skanias, gaivias ir neapsunkinančias organizmo salotas. Šiandien man jos buvo Atradimas, o toks paprastas... Skanu taip, kad dalintis net negaila!


2 nemažoms (arba 3-4 mažesnėms) porcijoms reikės:
adaptuota pagal BR
1 indelis konservuotų raudonųjų pupelių
1 indelis tuno savo sultyse
1 apelsinas (galima naudoti obuolį)
pusė arba visas avokadas
trys saujos špinatų lapų
50 gramų liesesnio feta sūrio

1 a.š. medaus,
1 a.š. citrinos sulčių,
1 a.š. garstyčių,
3 a.š. natūralaus jogurto, 
truputis druskos bei juodųjų pipirų



1. Konservuotas pupeles nuplaunam po tekančio vandens srove, leidžiam nuvarvėti vandeniui.
2. Špinatų lapus šiek tiek pasmulkinam peiliu porą kartų čiaukšteldami.
3. Nusunkiam tuną.
4. Nulupam ir susmulkinam gabaliukais apelsiną, ar obuolį.
5. Pupeles, špinatų lapus, tuną, apelsiną sudedam į dubenį.
6. Rankomis sutrupinam feta sūrį, supjaustom avokadą ir sudedam į salotas.
7. Mažame indelyje sumaišom medų ir citrinos sultis. Gerai išmaišom, kol medus ištirpsta (mano medus buvo netirpintas, todėl naudojau citrinos sultis, nes jose labai greit medus ištirpsta), įdedam garstyčias ir jogurtą. Išmaišom.
8. Užpilą supilam ant salotų i viską gerai išmaišom. Paskaninam druska ir pipirais. Dar kartą viską išmaišom.
9. Skanaujam iš karto, o likusias salotas laikom šaldytuve ne ilgiau parą.


Nesitikėjau nusibodusį tuną įsimylėt iš naujo...
o skanėstu reikia dalintis, tiesa? ;)


Pastebėjimai: netrūko visiškai nieko.. Gaivu, skanu, lengva... Originalas siūlo dėti smulkintą svogūną... Nedėjau, būčiau suerzinus tik skrandį, nes tai dirginanti daržovė... ir vis tik nebūtų buvę taip gaivu... Apelsino saldumas ir sultingumas labai tiko, su obuoliu būtų buvę traškiau, tad laukia kitas variantas su obuoliu..o gal net kriauše?
Pripažinta tuno nemėgėjų!

No comments:

Post a Comment