2012-07-12

Vištiena prancūziškai

Šį receptą nusižiūrėjau. Pamačius ir perskaičius pasakiau, kad tai receptas man: sveikas, gardus, su produktais, kurių beveik visada namie yra (obuolių? - o taip! mėsiška kažkas - taip!, 'šnapso'? - na...taip. ..:). Kai ką, tiesa, reikėjo nusipirkti - fabrikuose augintų grybų :) Žinojau, kad bus skanu, nes visi troškinukai su vištiena visada pavyksta vis kitokio skonio, įdomūs, sultingi ir...


Gaminau kaip nurodyta buvo recepto šaltinyje (mano guru, per kurį pamilau virtuvę, kurį vis skaitydavau, alpėdavau ir laukdavau naujų įrašų), apart, kad pasmulkinau apkeptą vištieną. Puikūs pietūs ar vakarienė, skanus produktų derinys ir viliojantis kvapas. 


2-3 porcijoms:

3 paukštienos krūtinėlės (vištienos, kalakutienos; beje, originaliame recepte sakoma, kad kiauliena ir tinka! o kam čia netikt..) (naudojau vištienos), be odos ir kaulų
1 obuolys, supjaustytas kubeliais (odelės nelupau)
1 svogūnas, susmulkintas
pievagrybių (kuo daugiau tuo skaniau; sunaudojau apie 10 didelių), supjaustytų riekėlėmis
sauja miltų (naudojau avinžirnių miltus)
druska, pipirai
1/2 puodelio sultinio
1/2 puodelio grietinėlės (naudojau liesą)
2 v.š. brendžio
1 v.š. sviesto (nedidukas gabaliukas) 



1. Gabaliuką sviesto dėjau į įkaitintą gilesnę keptuvę, kad ištirptų. Vištos krūtinėles apvoliojau miltuose ir sudėjau į keptuvę kepti. Sumažinkit ugnį, kad nekeptų per greitai. Ant vidutinės ugnies kepiau iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo. Tada supjausčiau krūtinėles riekelėmis. Galima ir nepjaustyti.
2. Į keptuvę sudėjau smulkintą svogūną, pjaustytą obuolį bei pievagrybius. Patroškinau kartu su vištiena. Iš grybų pradeda bėgti vanduo.
3. Užpyliau viską sultiniu ir leidau pasitroškinti. Skysčio atsirado keptuvėje dar daugiau. Tegul troškinasi. Papipirinau ir padruskinau viską pagal savo skonį. Troškinam toliau - viso apie 10 minučių. Skysčio keptuvėje buvo daugoka (nuo grybų, obuolio), tad nupyliau skystimą, palikdama nedaug.
4. Supyliau į keptuvę brendį, išmaišiau viską. Patroškinam porą minučių, tada supilam grietinėlę ir troškinam, kol viskas tiesiog sutirštės, t.y. nugaruos skysčiai ir beliks visas troškinys gražiai padengtas padažu. Nukeliam nuo ugnies/kaitlentės.
5. Skanaukite su šviežiomis salotomis. 

Skanaus!

2 comments:

  1. Vištiena su grybukais visada yra niam niam. Ypač su voveraitėmis. Mmm... Bet kai voveraitės maršrute kabinetas-maxima-namai neauga, užtenka ir pievagrybių :) O galima paklausti, kas tie geltoni prie špinatų? Papuošimas ar valgomas? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip taip.. Lietuvoje turgelyje akimis glėbiais sėmiau voveraites - neparsiveši juk tašėj... Pievagrybius fabrikinius tenka retkarčiais pakramsnot.

      Tie geltoni - kad aš žinočiau :)))) Piktžolė kažkokia :) Prisiskyniau iš apleisto sklypo eidama iš parduotuvės pasipuošt virtuvę. Špinatus papuošti tiko - kontrastas :) Nevalgoma tikrai :)

      Delete