2012-08-04

Cukinijų ritinėliai su baklažanų ir sūrio įdaru




Atrodo daug darbo, bet iš tiesų, kol sukiesi virtuvėje nieko baisiai nesugaiši, kol orkaitė iškeps cukinijas, suminkštins baklažaną, o vėliau pajungus virtuvės draugelį 'blenderį' šmaukš ir įdaras bus paruoštas. Beliks pamiklint pirštukus ir skanus bei lengvas užkandis, o gal netgi visi pietūs vienam žmogui, bus paruošti. Tikrai nesudėtinga, o įdaro variacijų galima vėlgi pačiam susigalvoti, ar bent berti mėgiamus prieskonius, pjaustytus šviežius žalumynus, nuskabytus nuo ant palanges užpildžiusių vazonėlių ar tiesiai iš daržo..

Jei terlintis tai terlintis ir geriausia ruošti bent 2 cukinijas (angl. courgette - jos jaunos žalios, o ne kaip tradiciškai lietuviškuose daržuose kumeliukų dydžio:)) 





5-6 ritinėliams:
adaptuota pagal Edible Perspective


1 jauna cukinija, supjaustyta išilgom juostelėm (kuo ploniau tuo geriau) (išeiga apie 5-6 juostelės)
1 baklažanas, nuluptas, supjaustytas skridinėliais
pusė raudonos paprikos
pusė rutuliuko mozarela sūrio, supjaustyto mažyčiais kubeliais
30 gramų minkšto ožkos sūrio (tepama konsistencija; tiktų ir camembertas, brie sūriai ar tiesiog truputis tepamo sūrelio)
saujelė baziliko lapelių ir petražolių (bendras kiekis)
prieskoniai: rūkytos paprikos milteliai, druska, juodieji pipirai, garam masala, kario milteliai (berkit tai, ką mėgstat, ir nuo ko nebūna keistų jausmų skrandyje)



1. Juostelėmis supjaustytą cukiniją išdėliojame ant orkaitės grotelių, patepame šiek tiek aliejumi kiekvieną juostelę ir pabarstome šiek tiek druska bei juodaisiais pipirais.
2. Baklažanų skridinėlius išdėliojame ant kitos kepimo formos (viena jau užimta cukinijų juostelių).
3. Įjungiame orkaitę, nustatome temperatūrą 180 laipsnių, dedame cukiniją ir baklažanus į orkaitę; taip pat į orkaitę, kur yra laisvos vietos dedame pusė paprikos. Cukinijas ir papriką kepame apie 15 minučių arba iki kol spustelėjus šiek tiek jausis, kad jos minkštos (neleidžiame apskrusti bei sudžiūti), baklažanus apie 30 minučių, kol suminkštės, bet neapskrus.
4. Atvėsiname cukinijas, o papriką ir baklažaną dedame į indą, kuriame 'blenderiuojate' (gilesnį dubenėlį ar 'silkių-majonezo' kibirėlį :)) Į tą patį indą sudedame ožkos sūrį/tepamą sūrelį, druską, rūkytos paprikos miltelius. Sublenderiuojam iki vientisos masės.
5. Į baklažano-sūrio masę suberiame smulkintus žalumynus, kubeliais pjaustytą mozarelą sūrį. Išmaišome viską.
6. Imame cukinijos juostelę, ant jos dedame šaukšteliu baklažanų-sūrio įdaro, palengva vyniojam nespausdami į ritinėlį. Galima prismeigti laisvą cukinijos galą mediniu smeigtuku (hehe dantų krapštuku).




Valgome iš karto, o likusius suvartojame beužkandžiaudami :)



p.s. patiko net misteriui P... 1:0! 
p.s. vis tik mokaus dar dar ir dar fotografijos, tad nepykit už nuotraukas...

No comments:

Post a Comment