2012-09-26

Keptos sardinės su apelsinais

- Aš geriau tavęs paklausiu, kas vakarienei.
- Oi patikėk, sėdžiu ir laukiu, kol grįši, nes noriu kartu valgyt... dar nepakūriau iškept.. bet bus baiiiisss neeiliniai ir skaniai ...  bais paprastai, bet bais skaniai..



Taip ir buvo.. Ingredientų ..pfff trys keturi...  Šviežia žuvis retokas atvejis namuose, bet už tatai kai svečiuojas, valgom nekasdieniškai, pirštus laižom, kauliukus ant lėkštutės krašto dėliojam, pirštus į kelnes valom . :)




3 porcijoms:


8-9 vidutinės sardinės, išvalytos, be galvų

1 1/2 apelsino
apie 10 lauro lapelių
druska, pipirai ir paprikos milteliai (tinka aštri, saldi, rūkyta)





Taigi į išvalytų žuvelių pilvus įkišame po apelsino skrituliuko puselę ir kelis lauro lapus. Padruskiname ir papipiruojame. Dedame ant folija išklotos kepimo skardos, pabarstome paprikos milteliais. Kepame apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje (jei orkaitėje veikia vėjelis), arba 150-160 laipsnių temperatūroje jei nėra vėjelio. Prieš pabaigiant kepti, įjungiau grilio funkciją (arba išjungti vėjelį užtenka) ir truputį paskrus žuvelės.



Kaip gi jūs gaunate omega-3 racione? :)

P.S. omega-3 apstu linų sėklose, dabar madingame supermaiste pavadinimu chia sėklos, graikiškuose riešutuose, jūros gėrybėse (ne tik moliuskuose tuose visokiuose, bet ir žuvyse kaip tunas, lašiša, netgi silkė (na ne iš vakuuminių pakuočių su majonezu ir visokiais padažais..)... Omega-3 būtinos mūsų organizmams...

8 comments:

  1. aš ir į sardines seniai dairaus. manau, vogsiu idėją tyliai sau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vok, ne nusikaltimas bus, nes bais skaniai valgysit ;) Manau tiktų ir skumbrė :)

      Delete
  2. Tikrai, skamba ir atrodo labai viliojančiai :) Būtinai išbandysiu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aušra, ačiū! Rekomenduoju išmėginti, sužavėjo paprastumas ir sardinių skonio apelsinai :)) chi chi :)

      Delete
  3. Labai viliojantis užkandis, o kur šv. sardinių gauti Vilniuje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh Mindaugai, kad žinočiau... Aš ne Lt, ir čia sardinės iš pigesnių (nors pirmą sykį pirkau...) Tiks skumbrė tikrai - mėsingiau ir mažiau kauliukų!:)

      Delete
    2. Labai gaila ;/ bet kokiu atveju, mėginsiu stintutes panaudoti :)

      Delete
    3. Oh variantas su stintutem-numanau skanu bus!nesu ragavus ju,dabar zinosiu ko paieskot zuvies skyriuj!:)

      Delete