2013-11-09

Moliūginė granola / Grain Free pumpkin granola

(scroll down for an English recipe)


Įžangą turėčiau pradėti su istorija, kaip gatvėje anksti rytą gatvėje sutikau pagiringą pelenę, kuri mėgino iškeisti moliūgą į porą cigarečių. Laimei, aš nerūkantis žmogus, o ir mėginęs tik kartą, tad šito reikalo visiškai nesuprantantis, likau pelenės nesuprasta. O jai vargšei nusibodo tampyti tą moliūgą, tad vis tiek atidavė jį man. 
Viskas būtų paprasta, jei nebūtų sudėtinga - sugalvok dabar tu man, ką skanaus, moliūgiško gaminti, kai orkaitės nėra (na, taip, aš skundžiuosi vis orkaitės nebuvimu... tiek gėrio prarandama... eh), o rankose didžiulis moliūgas. Gal pasodinti ir išaugs karieta??? O jei žavus princas? O taip.. pasvajokim ir geriau gaminkim. 
Šį kartą begrūdė granola, su labai labai šildančiais prieskoniais, kvepianti rudeniu ir jaukiais vakarais. Ir taip - jums reikės orkaitės!
Beje, receptas buvo ruoštas rudeniniui ''Debesys'' numeriui - imkit, vaikai, ir skaitykit, kol dar ruduo už lango... !





4-6 porcijos

1/2 puodelio smulkintų migdolų (ar kitokių riešutų)
1/2 puodelio moliūgo sėklų
1/2 puodelio smulkintų datulių (be kauliukų)
1/2 puodelio moliūgo piure
1/2 puodelio nesaldintų kokoso drožlių arba plokštelių
1/3 puodelio tirpinto kokoso aliejaus
1/3 puodelio tirpinto medaus
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. cinamono
1 a.š. muskato riešuto
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. imbiero miltelių
truputis druskos

Visus ingredientus išmaišyti rankomis, kad gerai viskas susimaišytų ir pasidengtų prieskoniais.
Suberti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tolygiai paskirstyti.
Dėti į įkaitintą orkaitę iki 160-170 laipsnių temperatūros ir kepti 40-50 minučių, kas dešimt minučių pavartant, kad nesudegtų.
Išjungti orkaitę, kai bevartant nesijaus drėgmės. Palikti atvėsti pradarytoje orkaitėje.


Valgyti su natūraliu jogurtu, usžiberti ant vaisių salotų, ar tiesiog vieną.



4-6 servings

1/2 cup chopped almonds (or other nuts)
1/2 cup pumpkin seeds (pepitas)
1/2 cup chopped dates (pitted)
1/2 cup of pumpkin puree
1/2 cup unsweetened coconut chips
1/3 cup of melted coconut oil
1/3 cup of melted honey
2 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
1 tsp nutmeg
1/4 tsp ground cloves
1/4 tsp ginger powder
a little salt


a cup is 236 ml

Mix all the ingredients by hand to make sure all seeds and nuts are coated with liquid ingredients and spices.
Pour the mix onto a parchment-lined baking sheet. Evenly distribute.
Place a baking sheet into a preheated oven at 160-170 °C and bake for 40-50 minutes. Stir every 10 minutes to prevent burning
Turn off the oven when you feel the granola is not wet. Then leave to cool in the opened oven.

Eat with natural yoghurt, sprinkle on fruit salads, or just eat it plain.







No comments:

Post a Comment