2013-07-23

Bora bora kukuliai / Bora bora meatballs

Nemėgstu stengtis rašyti įžangų, kai jos nesirašo. Neįdomu tada nei rašyti, nei skaityti. Nerašysiu per prievartą, bet pasidalinsiu kukulaičių receptu, kuris mane labai sužavėjo - kukulaičius valgiau tarsi apvalius sausainius. Vieną po kito. Buvo skanu ir rekomenduoju išmėginti.



apie 30 kukulaičių reikės
adaptuota pagal The Clothes Make The Girl

1 puodelio (236 ml) nesaldintų kokoso drožlių
truputis druskos
1 a.š. paprikos miltelių

1 skardinė konservuoto ananaso savo sultyse, arba šviežio smulkinto
1-2 cm tarkuotos imbiero šaknies
2 skiltelės česnako, smulkinto
2 kiaušiniai
sauja mėgiamų žalumynų (petražolės, krapai)
800 gr mėgiamo kokybiško neriebaus faršo (geriausiai malto pačių)
druskos, juodųjų pipirų


Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite.
Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.


for about 30 meatballs

1 cup (236 ml) unsweetened desiccated coconut
a little salt
1 tsp paprika powder

1 tin of canned pineapple (in its own juice or fresh, diced)
1-2 inches of grated ginger root
2 cloves of garlic, chopped
2 eggs
a handful of favorite herbs (parsley, dill)
800 gr favorite high-quality low-fat mince (preferably home-made)
salt, black pepper


Mix coconut with spices and salt. Heat the pan on the hot fire, add the coconut and fry it while stirring around until lightly golden.Set aside to cool.
Blend a pineapple in the food processor. If a lot of juice, drink a little bit of it.
Add spices, herbs, garlic, blended pineapple into the ground meat, crack the eggs into mixture and knead the mixture well.
Take a little of meat, form a ball, toll it in a coconut and put on a baking sheet covered with  a baking paper or foil. Do this with the entire meat.
Place the meatballs to bake in the oven for about 20-25 minutes at 170 º C.
Serve with favorite fresh salad, pea puree, or other side dishes.





2013-07-07

Lašiša su žirnelių piure/ Salmon with pea puree


Truputį bijau, kad neturėsiu kuo dalintis čia. Ne ne dėlto, kad nevalgysiu, bet dėl to, kad valgysiu viena, ruošiuos tik sau ir sau. Žiūrint kitaip, tinklaraščio rašymas įpareigoja valgyti skaniai, estetiškai, paprastai paruoštą maistą bei įvairų - nesidalinsi tuo pačiu per tą patį... Nenustebkit kurį laiką, jei vaišinsiu maltos mėsos patiekalais.. Juokauju! Bus tokių mano virtuvėj, bet tikiu, kad bus ir paprastų įdomių greitų patiekalų, dar netgi įdomesnių, nes ruošiu tik SAU, pirksiu ir galvosiu tik apie SAVE, kursiu tik SAU, vertinsiu tik AŠ. Nešaukiu aš čia, tik pabrėžiu SAU, kad turėsiu vienintelį turtą, brangų turtą, neįkainojama turtą - SAVE.
Aš neišnyksiu, aš būsiu: geresnė, tvirtesnė, stipresnė, aktyvesnė, mylima, mylinti, veikli, smalsi, sportuojanti, bėgiojanti, dirbanti, entuziastinga, draugiška, kūrybinga, su mažiau streso, neprisigalvojanti ir ... (įrašysiu vėliau... prireikė žodyno..).


Dalinuos itin paprastu receptu. Sunkiau gauti lašišos ar sulaukti akcijos jai, nei kad viską pasiruošti. Tad jei tik turėsit progą ir gabalėlį šios skanios žuvies šaldytuve, pasiraitokit rankoves trumpam darbui.


Reikės:
lašišos pjausnių (priklausomai, kiek valgytojai suvalgys)
druskos, pipirų
citrinos griežinėlių
svogūnų laiškų

šaldytų žirnelių (priklausomai nuo valgytojų kiekio)
sviesto/ valyto sviesto ghee

obuolio serviravimui (nebūtina)


Kepimo skardą ištieskite kepimo folija ar kepimo popieriumi, sudėkite lašišos gabalėlius. Apibarstykite druska bei pipirais.
Ant lašisos gabalėlių išdėliokite citrinos griežinėlius ir svogūnų laiškus. Į tarpus tarp pjausnių sudėkite obuolių skiltelių.
Dėkite žuvį kepti į orkaitę 15-20 minučių 160-170 laipsnių temperatūroje.

Kol kepa žuvis apvirkite šaldytus žirnelius, kol suminkštės.
Nupilkite nuo jų vandenį, įdėkite šaukštą ar porą sviesto ir sutrinkite iki piure bulvių grūstuve.

Dėkite norimą kiekį žirnelių piure į lėkštę, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlį, šalimais apkepusio obuolio skiltelę. Skanaukite!



You will need:
salmon fillet (depending on how many people eat)
salt and pepper
lemon slices
spring onion greens

frozen peas (depending on the amount of eaters)
butter / ghee purified butter

apple for serving (optional)




Put a sheet of foil or baking paper on the baking sheet. Place the salmon fillet pieces on it. Sprinkle with salt and pepper.
Put lemon slices and onion greens on the salmon slices. Place apple quarters between the salmon pieces.
Place the fish in the oven and bake for 15-20 minutes in 160-170 Celcium degrees.

While the fish bakes, cook the frozen peas until soft.
Drain the water from peas, add a tablespoon or two of butter and mash peas to puree.

Place the desired amount of pea puree on the plate, place the salmon on top, add a slice of apple besides and enjoy! Easy peasy!